Samtalsterapi

Att gå i terapi

är inte så högtidligt.

Ibland vill man tala med någon annan än vänner och familjemedlemmar. Det kan kännas skönt att få en hel timme med någon som verkligen är intresserad av att lyssna och ställa relevanta frågor.

I samtalsterapi väljer du vad du vill och behöver ta upp. Ibland är det nuet som är viktigast, ibland behöver samtalet söka sig bakåt i tiden för att det ska bli tydligare. Ibland behöver man bara en paus ifrån allt som pockar på uppmärksamhet.

 Vem behöver terapi?

Jag brukar tänka på terapi som på att duscha. Till terapeuten kan man ta med sig sådant som man vill bli av med, t ex vanor som inte längre är goda vanor, beteenden och känslor som inte längre verkar ha någon funktion, men som ändå kan kidnappa oss. Att gå i terapi gör att vi blir bättre på att själva välja, inte bli valda.

Att få ett redskap för att stanna upp och tänka :

Var kom det där ifrån? Vill jag verkligen det där?

Förr eller senare ställer vi oss frågan om det här livet är det jag verkligen vill leva, finns det mer inom mig som inte fått möjlighet att utvecklas? Psykosyntesen arbetar utifrån att alla människor har en stor potential men att det genom livet händer saker som gör att denna får sig en törn. Läs gärna mer om psykosyntes här:

http://psykosyntesakademin.se/psa/om-psykosyntes/roberto-assagioli/

Om mig

Jag är diplomerad psykosyntesterapeut och har utbildat mig vid Psykosyntesakademin i Stockholm. Jag började lite försiktigt med en veckokurs år 2004 för att gå vidare med den fyraåriga utbildningen samtidigt som jag arbetade på en statlig myndighet inom kulturområdet. Mitt intresse för att bidra till andras växande har gjort att jag nu arbetar som terapeut och kursproducent på heltid, samtidigt som jag gör plats för eget skapande.

Mottagningen ligger på Eslövsvägen 16 i Björkhagen söder om Stockholm, Tbana gröna linjen och ett par minuters promenad.

Hur går det till?

Mejla eller ring mig så bestämmer vi en första träff. Den är kostnadsfri.

Om du vill fortsätta kostar det 800 kr inkl moms för privatpersoner, 800 plus moms om din firma eller arbetsplats fakturerar. Studerande kan få rabatt, kom så talar vi om det.